02 Бер 2017
3750

Два візити — безліч перспектив

мIMG_2596Нещодавно делегація від ПАТ «Хмельницькобленерго» на чолі з в.о. генерального директора Козачуком О.І. відвідала Республіку Польщу. Метою візиту було вивчення передового досвіду впровадження технології Smart Grid («розумна мережа») в електричні мережі. Візит відбувся на запрошення польської сторони, а саме — Мазовецького кластера ICT.

Упродовж свого перебування в Польщі хмельницькі енергетики мали ряд зустрічей із представниками Мазовецького та Східного кластерів, великої електропостачальної компанії «Tauron». Також їм було продемонстровано пілотний проект «Смарт-Вроцлав», в якому активно використовуються інтелектуальні лічильники електроенергії американського виробництва.   

Як зазначив директор з інформаційних технологій ПАТ «Хмельницькобленерго» Руслан Слободян, нині тривають перемовини між польською, американською та українською сторонами про подальше просування «технології розумних мереж» на схід і реалізацію пілотного проекту на базі ПАТ «Хмельницькобленерго». Розробляється техніко-економічне обґрунтування. На першому етапі заплановано впровадження близько 40 тисяч інтелектуальних лічильників. За умови успішної реалізації проекту цей досвід обов’язково буде поширено на всю Компанію «Хмельницькобленерго» та на інші енергопостачальні компанії України.

Ще одним діловим візитом, який напевне матиме позитивний ефект для ПАТ «Хмельницькобленерго», була поїздка групи фахівців Компанії до Дортмунда (Німеччина) — для участі в міжнародній електротехнічній виставці у «Messe Elektrotechnik 2017». Хмельницькі енергетики продемонстрували на цій престижній виставці продукцію науково-виробничої лабораторії Компанії. Зокрема — мобільну лабораторію для повірки трансформаторів струму та напруги, яка нині успішно використовується в ПАТ «Хмельницькобленерго», в інших енергопостачальних компаніях України та за її межами.

Відвідувачі виставки гідно оцінили унікальність мобільної лабораторії, яка полягає у високій точності вимірювань при відносно невисокій її вартості. Крім встановлення контактів з європейськими компаніями, фахівці ПАТ «Хмельницькобленерго» отримали цінну інформацію щодо напрямків подальшого вдосконалення своєї науково-технічної продукції у відповідності до очікувань європейського споживача.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх