17 Жов 2016
3339

Обмінялися досвідом, обговорили проблеми та перспективи розвитку розподільчих мереж

Завершилася науково-практична конференція «Розподільчі мережі 0,4-35 кВ як складова частина локальних електроенергетичних систем майбутнього», що проходила за пропозицією ПАТ «Хмельницькобленерго» на базі Ярмолинецького РЕМ.

У своїх доповідях провідні науковці Науково-проектного центру розвитку ОЕС України, НУ «Львівська політехніка», НТУ «Харківський політехнічний інститут», НТУУ «КПІ», Вінницького національного технічного університету; Національної металургійної академії України (м. Дніпро) глибоко проаналізували проблеми модернізації мереж 0,4 – 35 кВ та сформулювали пропозиції щодо їх вирішення. Було обговорено виклики, що виникають у процесі переведення розподільчих мереж на 20 кВ, та перспективи такого нововведення загалом.

Вітчизняні фахівці у галузі енергетики у ході презентацій виробів та технологій від ПАТ «ЛьвівОРГРЕС», ПАТ «ЗАВОД ПІВДЕНЬКАБЕЛЬ», ПрАТ «Укрзахіденергопроект», ТОВ «Енерготест» (Польща) та інших підприємств ознайомилися з найсучаснішими досягненнями науки й мікропроцесорної техніки з питань діагностування стану ізоляції, створення селективних захистів від однофазних замикань на землю (ОЗЗ), методів і способів експлуатації мереж, захисту від перенапруг тощо.

Упродовж останнього дня конференції її учасники з великою цікавість відвідали кілька енергооб’єктів-«візитівок» ПАТ «Хмельницькобленерго» — Сервісний центр, РП-2 у Хмельницькому; Сервісний центр Дунаєвецького РЕМ; ПС 110/35/10 «Південну» у Кам’янці-Подільському.

Детальніше про перебіг конференції запрошуємо дізнатися переглянувши новий випуск телепрограми «Тиждень Енерго»

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх