19 Тра 2017
3361

Сюжет «33 каналу» 19.05.2017

ПАТ “Хмельницькобленерго” бореться із загрозливим гіллям

 

 

Близьке сусідство електроструму та дерев допускати не можна! Досить часто через природні стихійні явища дерева падають на лінії електропередачі. Як наслідок – аварійні відключення та припинення електропостачання до населених пунктів. Оскільки основним завданням ПАТ «Хмельницькобленерго» є безперебійне електрозабезпечення споживачів, вкрай важливо вчасно та якісно проводити розчищення трас та вирубку дерев в охоронних  зонах повітряних ліній електропередавання.

Слід зазначити, що розчищення трас повітряних ліній — один із найбільш ефективних заходів із профілактики технологічних порушень, пов’язаних із припиненням електропостачання.

Також  місцеві органи виконавчої влади зобов’язані сприяти енергопідприємствам у роботі зі збереження електричних мереж, запобігання аваріям і ліквідації їхніх наслідків у діючих електромережах,  і, звісно, проводити роз’яснювальну роботу із споживачами електроенергії.

Отож, слід пам’ятати, що дерева, які ростуть в небезпечній близькості до електропроводів, несуть загрозу, особливо під час несприятливих погодних умов. Відтак, кожному необхідно зрозуміти: життя дорожче за жменю вишень чи горіхів.

Наверх