25 Сер 2016
3097

Учаснику боротьби за незалежність України…

мНаСайтПід час урочистостей з нагоди 25-річчя Незалежності України Хмельницький міський голова Олександр Симчишин вручив кільком хмельничанам Почесні грамоти міської ради з написом: «Учаснику боротьби за незалежність України у XX столітті — за особисті заслуги у становленні незалежності України, активну громадсько-політичну діяльність та з нагоди відзначення 25-ї річниці Незалежності України». Такої відзнаки удостоївся і Микола Шафінський, завідувач музею електроенергетики ПАТ «Хмельницькобленерго».

М. Шафінський у 1989 році одним із перших вступив до Народного Руху України (який, до речі, існував тоді напівлегально та за головну мету мав незалежність України), ініціював та очолив осередок Руху у тодішньому місцевому енергопідприємстві. Він — делегат першого установчого з’їзду Руху, який, попри спротив комуністичної партноменклатури, відбувся 8-10 вересня 1989 року в Києві у конференц-залі Київського політехнічного інституту під назвою «Народний Рух України за перебудову».

Нині ж Миколу Антоновича знають не лише як енергетика, художника та фотомитця, але й як учасника хмельницького Майдану, волонтера і громадського активіста.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх