17 Лют 2017
10402

З 1 березня 2017 року змінюються тарифи на електроенергію

Шановні споживачі електроенергії!

Доводимо до Вашого відома, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на виконання рішень Коаліційної угоди, укладеної учасниками коаліції депутатських  фракцій Верховної Ради України VIII скликання (пункт 2. розділ XII Поетапна ліквідація перехресного субсидіювання і вирівнювання цін на природній газ та електричну енергію) та  Планом заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та стратегії сталого розвитку “Україна — 2020” у 2015 році, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.05.2015 року №213-р, з метою ліквідації перехресного субсидіювання населення за рахунок інших споживачів електричної енергії постановою від 26.02.2015 року №220, зареєстрованою в міністерстві юстиції України 02.03.2015 року за №231/26676, встановлює з 1 березня 2017 року наступні тарифи на електричну енергію, що відпускається населенню.

Для споживачів, що проживають у містах (у тому числі, які проживають в житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами) за обсяг, спожитий до 100 кВт·год електроенергії на місяць (включно) — 90 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ), за обсяг, спожитий понад 100 кВт·год електроенергії на місяць — 168 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ).

Для споживачів, що проживають у сільській місцевості (у тому числі, які проживають в житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами) за обсяг, спожитий до 100 кВт·год електроенергії на місяць (включно) — 90 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ), за обсяг, спожитий понад 100 кВт·год електроенергії на місяць — 168 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ).

Для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу встановлені тарифи на найнижчому рівні - 90 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ) незалежно від обсягів споживання. 

Електрична енергія, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків, відпускається за тарифом 140 коп. за 1 кВт·год (без ПДВ).   

Електрична енергія, яка витрачається в дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі (роботу насосів) та освітлення території, відпускається за тарифом 140 коп. за 1 кВт·год (без ПДВ). 

Звертаємо Вашу увагу, що для споживачів, які проживають у сільскій місцевості та у місті встановлюється єдиний тариф та єдиний обсяг споживання за мінімальною ціною — до 100 кВт·год електроенергії на місяць (включно). 

Також нагадуємо, що у місцевих органах соціального захисту населення, споживачі можуть отримувати субсидії для  зменшення  розміру оплати спожитої електричної енергії. 

Повну інформацію щодо тарифів для усіх груп споживачів, зокрема тих, що користуються електроопаленням, можна отримати на офіційному сайті ПАТ «Хмельницькобленерго»  www.hoe.com.ua в розділі «Тарифи», а також у РЕМ, що обслуговує Ваш населений пункт або у Контакт-Центрі ПАТ “Хмельницькобленерго”- тел. 0(800) 50-50-62, 0(382) 75-52-00.

Наверх