14 Бер 2019
3981

Переведення надлишково сплачених коштів - без черг та бюрократії!

Новий ринок електроенергії, взаємодія споживачів із двома компаніями замість однієї часом створюють додаткові виклики.

Так, побутовими споживачами надлишково сплачено близько 20 мільйонів гривень в АТ «Хмельницькобленерго». Звичайно, ця сума не виникла за один місяць. Одні споживачі нарощували суму переплати поступово, протягом декількох років, інші ж просто помилково здійснили оплату в січні-лютому на рахунки АТ «Хмельницькобленерго».

За згодою споживачів, яку вони надали в сервісі «Особистий кабінет побутового споживача», уже переведено з рахунку АТ «Хмельницькобленерго» на рахунок постачальника універсальних послуг 940 тисяч гривень.

Зважаючи на те, що не всі споживачі користуються сервісом та не можуть таким чином дати свою згоду на переведення коштів, а особисті відвідування сервісних центрів та паперові заяви ­– не є комфортним механізмом взаємодії, АТ «Хмельницькобленерго» здійснить самостійне переведення надлишково сплачених коштів станом на 01.01.2019 року.

Окрім того, кошти споживачів, що помилково оплатили спожиту електричну енергію з 01.01.2019 року в АТ «Хмельницькобленерго» також будуть переведені на відповідні особові рахунки споживачів у постачальника універсальних послуг.

Варто зауважити, що якщо споживач є отримувачем субсидії, питання переведення надлишково або помилково сплачених коштів буде вирішене після здійснення звірки з Управлінням праці та соціального захисту населення по закінченню опалювального сезону.

Отже, споживачам не потрібно відвідувати сервісні центри АТ «Хмельницькобленерго» та писати заяви! Всі переведення будуть здійсненні автоматично та відображені у рахунках споживачів за березень 2019 року.

Нагадаємо, що з 01.01.2019 року АТ «Хмельницькобленерго» здійснює виключно розподіл електричної енергії. Якщо у споживача виникла заборгованість за спожиту електричну енергію до 01.01.2019 року, то тільки у такому випадку споживач повинен її оплатити на рахунки АТ «Хмельницькобленерго».

Постачання електричної енергії побутовим споживачам здійснюється Постачальником універсальних послуг  і сплачувати обсяги спожитої енергії з 01.01.2019 року споживач повинен саме постачальнику.

Відділ зв'язків з громадськістю

Наверх