17 Кві 2019
4458

Переведення надлишково сплачених коштів (ОНОВЛЕНО*)

Так, більше ніж 22 мільйони гривень було автоматично переведено із особових рахунків споживачів в АТ «Хмельницькобленерго» на відповідні особові рахунки споживачів у Постачальника універсальних послуг.

Це було досить зручно та швидко. Але, час не стоїть на місці, і законодавчі та нормативні акти також. Остання зміна Податкового Кодексу України виключає можливість такого автоматичного переведення коштів.

Отож споживачі, які надлишково або помилково сплатили кошти в АТ «Хмельницькобленерго», повинні особисто звернутись в сервісний центр відповідного району електричних мереж та написати заяву про переведення цих коштів на відповідний особовий рахунок в Постачальника універсальних послуг (заява).

Окрім того, споживачі мають можливість ініціювати повернення коштів на свою картку, вказавши у заяві дані щодо банку та номеру картки (заява).

Варто зауважити, що якщо споживач є отримувачем субсидії, питання переведення надлишково або помилково сплачених коштів буде вирішене після здійснення звірки з Управлінням праці та соціального захисту населення по закінченню опалювального сезону.

* Оновлено форму заяви 17.03.2022 року.

Відділ зв'язків з громадськістю

Наверх