15 Бер 2019
3076

Сюжет «33 каналу» 15.03.2019

Чергова реконструкція від АТ «Хмельницькобленерго»:
ремонт мереж у Дунаєвецькому районі

Перебої із електропостачанням, низький рівень напруги, зношені лінії електропередачі. Така ситуація, на жаль, трапляється у багатьох селах по усій країні. І Хмельницька область– не виключення. Значна частина мереж була встановлена ще у 60-70-і роки, і звичайно вона не відповідає сучасним потребам. Проте, залишати ситуацію у такому стані у АТ «Хмельницькобленерго» не збираються. З року в рік компанія займається капітальними ремонтамимереж. Цього разу навідалися до села Гірчична Дунаєвецького району.

Тутешні мешканці зазначають: електромережа не була розрахована на сучасний темп життя. Адже нині додалося багато побутових приладів, без яких обійтися важко. Кажуть, доводилося вмикати то пральну машину, мікрохвильову піч чи телевізор почергово або навіть домовлятися із сусідами.

Нині у селі Гірчична провели капітальний ремонт на 2 об’єктах. На вулиці Махіновій замінено провід повітряної лінії 0,4 кВ(кіловольт) довжиною понад 1 км. А на вулиці Стрижаків встановлено трансформаторну підстанцію в центр навантаження, що дало можливість скоротити довжину лінії вдічі. І це ще не все.

Олег Миколайович, тутешній начальник відділу житлово-комунального господарства та благоустрою, розповідає: до владних структур мешканці села зверталися неодноразово. Згуртувавшись, влада та Дунаєвецький РЕМ спільно змогли провести серйозні роботи, аби забезпечити жителям села комфортні умови життя відповідно до сучасних потреб.

Люди щиро та відверто висловлюють слова подяки, адже більшість навіть не вірила, що їхні прохання можуть бути почутими. Відтепер, кажуть, їх побут перейде на якісно новий рівень.

Врешті, у АТ «Хмельницькобленерго» наголошують: якщо Ви маєте систематичні перебої із електроенергією – звертайтеся до відповідного району електричний мереж. Обіцяють, кожна заява буде прийнята та розглянута, аби усі споживачі отримували якісні послуги з енергопостачання.

Наверх