05 Бер 2020
2276

До командно-штабних навчань готові!

Енергетики Хмельниччини повинні бути постійно готовими до надзвичайних ситуацій різного характеру. Тому керівництвом АТ «Хмельницькобленерго» приділяється належна увага виконанню основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Товариство систематично здійснює заходи щодо дотримання законодавства України, розпорядчих документів Мінекоенерго України та Хмельницької облдержадміністрації у сфері цивільного захисту.

Задля виконання Кодексу цивільного захисту України, Указу Президента України № 948/2019 «Про невідкладні заходи щодо запобігання пожежної небезпеки в Україні» та наказу Мінекоенерго України від 24.12.2019р. № 554 «Про затвердження Плану основних організаційно-технічних заходів із забезпечення техногенної та пожежної безпеки у 2020р.» працівниками Департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології Товариства організовано та здійснено низку заходів щодо посилення техногенної, пожежної та екологічної безпеки Товариства.

Упродовж січня-березня цього року здійснено комплексні перевірки Білогірського, Віньковецького, Волочиського, Новоушицького, Деражнянського, Летичівського, Кам’янець-Подільського РЕМів, Хмельницького МРЕМ та інших об’єктів АТ «Хмельницькобленерго». Перевірено стан укомплектування персоналу засобами індивідуального захисту, укомплектування захисних споруд, наявність матеріальних резервів, медичних засобів (аптечок) для надання першої невідкладної допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, організацію та проведення занять із персоналом, готовність систем оповіщення персоналу, забезпечення протипожежної та техногенної безпеки на об’єктах Товариства, стан електрогосподарства та дотримання екологічних стандартів.

Усі виявлені недоліки відображені у приписах, вручених директорам РЕМ для виконання та вжиття заходів. Крім того, працівниками Департаменту надано практичну та методичну допомогу з питань цивільного захисту, пожежної та техногенно-екологічної безпеки з метою підготовки відокремлених підрозділів Товариства до перевірочних командно-штабних навчань ДСНС України у другій декаді травня.

Відділ звязків з громадськістю

Наверх