04 Тра 2022
992

Джерела протипожежного водопостачання справні

У АТ «Хмельницькобленерго» за участю працівників 1-го ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області і відділу пожежної безпеки та екології Департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології, проведено перевірки внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання об’єктів, підпорядкованих Товариству. Такі заходи проходяться щорічно на виконання вимог «Правил пожежної безпеки в Україні» та «Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання». Всі ці джерела використовуються Службою порятунку для гасіння пожеж та заправки водою пожежно-рятувальної техніки, а також використання їх членами добровільних пожежних дружин Товариства у разі виникнення пожежі. Від їх справності та працездатності залежить оперативність дій вогнеборців та членів ДПД, і як наслідок – збереження життя людей та матеріальних цінностей.

В ході перевірок основна увага приділялася технічному стану пожежних гідрантів та пожежних кранів, заповнення водою пожежних водойм, забезпечення до них вільного доступу та вільних під'їздів із твердим покриттям, наявність покажчиків. За результатами перевірок складені акти відповідності протипожежного водопостачання.

Також відпрацьовано дії персоналу під час виникнення пожежі та знання відповідальними вимог інструкції з евакуації людей у випадку виникнення пожежі та порядку включення систем протипожежного захисту та оповіщення про пожежу. З черговими пожежно-рятувальними підрозділами відпрацьовано спільні дії оперативного реагування під час гасіння  умовної пожежі на енергооб’єктах.

Як зазначив Директор департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології АТ «Хмельницькобленерго» Анатолій Манільчук, персонал відокремлених підрозділів Товариства, формувань цивільного захисту відповідних підрозділів продемонстрували злагодженість дій у запобіганні та реагуванні на надзвичайні ситуації техногенного характеру.

Відділ зв`язків із громадськістю

Наверх