06 Вер 2019
2683

Сюжет ПЦ «Ексклюзив» 06.09.2019

«ГАРЯЧІ» будні Віньковецького РЕМ

Майже 800 кілометрів повітряних ліній електропередачі, а ще понад 200 трансформаторних підстанцій, — за усім цим доглядає Віньковецький РЕМ акціонерного товариства «Хмельницькобленерго». Район електричних мереж, до слова, один із найуспішніших на теренах області. Марку першості тримати не просто, бо ж енергооб’єкти будувалися переважно за радянських часів. І зараз вони потребують капітальних ремонтів.

Цього року, до прикладу, капітально відремонтували повітряну лінію, що живить районний центр та ще кілька населених пунктів. Вона є резервною для кількох ліній, а для деяких навіть єдиною «страховкою», — як-от для села Дашківці.

Час — нещадний. За майже тридцять років повітряна лінія пережила вітри, буревії, сильні ожеледиці та потребувала відновлення. Цього року її капітально відремонтували.

Капітальний ремонт провели і на повітряній лінії електропередачі №12.

Це дозволило підвищити пропускну спроможність повітряної лінії, значно знизити втрати електроенергії, забезпечити надійність та безперебійність розподілу електроенергії споживачам.

Окрім проведення капітальних ремонтів, Віньковецький РЕМ наразі активно розчищає траси повітряних ліній електропередачі.

Без перебільшення, ця лінія для району — стратегічна. Завдяки їй здійснюється розподіл електроенергії до сотень домогосподарств Віньковеччини.

На Віньковеччині енергетики розчистили ще одну повітряну лінію електропередачі. За розмірами вона менша попередньої, втім не менш важлива.

У районі траси повітряних ліній електропередачі розчищають як своїми силами, так і з залученням підрядників, особливо на складній місцевості.

Розчищення повітряних ліній електропередачі дає явний ефект. У першу чергу, це  підвищення якості та надійності розподілу електричної енергії, а також можливості резервування ліній. Це – дуже важливо. Адже 60, а то й 70% електромереж побудовані ще за часів Радянського Союзу. Отже, енергетикам Віньковеччини частенько доводиться їх ремонтувати. А ще — реагувати на звернення споживачів, бо ж люди хочуть отримувати якісну послугу. До слова, зі своїми споживачами РЕМ тісно співпрацює. Як приклад — нещодавня ситуація в Осламові.

Про це, звісно, написали у районній пресі. Спершу енергетиків пожурили, а потім похвалили, бо ж на звернення людей вони відреагували миттєво.

Тісно співпрацює Віньковецький РЕМ і з місцевою владою.

Тільки у такому тандемі, переконані енергетики, можна досягнути бажаного. Один у полі не воїн, а ось коли пліч-о-пліч працюють і влада, і громада, і РЕМ, тоді стовідсотково буде позитивний результат. 

Наверх