09 Сер 2018
3925

Хмельниччина — за декілька кроків до Smart Grid

img_0908201

В рамках діяльності робочої групи з впровадження технологій Smart Grid («розумна мережа») було здійснено інспектування потенційних площадок для реалізації пілотних проектів в електричних мережах 0,4-110 кВ Товариства, зокрема, у містах Старокостянтинові та Кам’янці-Подільському. Цю роботу проведено за підтримки та безпосередньої участі представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України — генерального директора Директорату енергетичних ринків Ольги Буславець, начальника відділу нормативно-правового забезпечення реформування ринку електричної енергії Департаменту електроенергетичного комплексу Вікторії Гнатовської, начальника відділу нормативно-технологічного забезпечення роботи електричних станцій та мереж Департаменту електроенергетичного комплексу Юлії Задорожнюк.

Таким чином, АТ «Хмельницькобленерго» впевнено і послідовно прямує до застосування у своїй діяльності новітніх технологій енергоаудиту, обліку електроенергії, автоматизації електричних мереж, впровадження найсучасніших технологій диспетчерського управління. Завдяки цьому в уже недалекому майбутньому компанії вдасться значно підвищити якість послуг з електропостачання, скоротити технологічні витрати електроенергії та вивести взаємодію зі споживачами на якісно новий рівень.

АТ «Хмельницькобленерго» є однією з перших українських енергокомпаній, де заплановано впровадити технології «розумних мереж». Розглядається одразу декілька площадок для реалізації пілотних проектів. Впроваджувати Smart Grid на теренах Хмельниччини планується за участі провідних енергокомпаній світу.

Прес-служба

Наверх