30 Бер 2018
3040

Сюжет «33 каналу» 30.03.2018

Як уникнути незручностей та черг: сучасні способи
взаємодії з ПАТ «Хмельницькобленерго»

Із приходом весни дні стають довші, тому й штучного світла українці, зазвичай, використовують менше. Проте, сучасний побут не дозволяє обійтися без електроенергії. Сучасні гаджети, комп’ютери, телевізори та навіть побутове приладдя – від праски до холодильника. Усе це працює завдяки існуючим благам цивілізації. Постачання такого цінного ресурсу до помешкань жителів нашого міста та області здійснює ПАТ «Хмельницькобленерго».

Вкотре компанія нагадує про важливість вчасної передачі показів та оплати за спожиту електроенергію. Зокрема, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 року № 591 покази засобу обліку необхідно передавати в проміжку останніх двох робочих днів кінця розрахункового місяця та перших трьох робочих днів наступного місяця. В інший же час між споживачем та компанією можуть виникнути непорозуміння, адже автоматично вираховується середньодобовий обсяг споживання та визначається розрахунковий показ.

У ПАТ «Хмельницькобленерго» зазначають, із такими нововведеннями більшість споживачів уже ознайомлена і слідують вимогам законодавства. Для того, що б споживачу було зручно передавати свої показники ­– Компанія впроваджує удосконалює існуючі сервіси та розробляє нові, використовуючи ті ж сучасні технології. Так, серед основних методів – «Особистий кабінет» побутового споживача на офіційному сайті. Окрім того, уже вдруге проводять заохочувальну акцію «Передавай та Вигравай».

Кожен учасник акції має можливість отримати 100 грн. на особовий рахунок. Також, розігруються цінні призи, такі як 3 подарункові сертифікати еквівалентом 1000 грн. кожний, 5 переможців  отримають так звані енергозберігаючі кошики, що включатимуть прилади для економії енергії.

Акція триває до 8 квітня, а розіграш відбудеться уже 11 числа. Тому, якщо Ви ще не користуєтесь цим сервісом, саме зараз час починати!

Якщо ж із Інтернетом Ви все ще не на «ти», або ж доступ до Всесвітньої павутини у Вас обмежений, ПАТ «Хмельницькобленерго»  пропонує ще одну альтернативу – передача показів через СМС.

В тексті потрібно вказати код електронного платежу – це 14 цифр, пробіл та показник. Для зонних приладів після коду через пробіл вказуєте покази ночі, далі ще один пробіл та покази дня. Якщо ж прилад трьохзонний – зазначаєте третій пробіл та показники за години пік.

Окрім того, сервіс уже налаштований на зворотній зв’язок. Так, якщо Ви все зробили правильно, через кілька хвилин отримаєте зворотне повідомлення із сумою до сплати.

Наверх