04 Тра 2020
3303

Сюжет ПЦ «Ексклюзив» 04.05.2020

Кадрові непорозуміння.
АТ «Хмельницькобленерго» вимагає законності
щодо зміни керівництва підприємства

Старого ще не звільнили, а нового начебто вже призначили. АТ «Хмельницькобленерго» вимагає законності щодо зміни керівництва підприємства. У компанії стверджують, призначення нового очільника відбулося із порушеннями законодавства. Кадрові перестановки в енергетичній установі почалися ще 26 лютого, коли Кабмін погодив на посаду гендиректора Валерія Гапонова – керівника «Дніпровської електроенергетичної системи» державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго». Утім, з того часу колективу «Хмельницькобленерго» нового голову так і не представили, а старого керівника не звільнили. Ба більше, тут стверджують, що в очі не бачили і протоколу про кадрові зміни затвердженого наглядовою радою підприємства.

Не прозоро та з порушеннями. Саме так, стверджують в АТ «Хмельницькобленерго», відбулася зміна керівництва. Історія почалася ще у лютому. Тоді Кабмін погодив пропозицію Фонду держмайна України щодо кандидатури нового очільника підприємства Валерія Гапонова. До слова, 70% акцій підприємства належить саме Фонду.

Фінальний етап будь-якого  призначення або звільнення в подібних, як АТ «Хмельницьобленерго», компаніях відбувається лише через погодження і ще одного органу – наглядової ради підприємства. Власне, до легітимності її складу у обленергівців і виникли сумніви.

Відтак «обленергівці» запевняють, сумнівні члени ухвалили сумнівний протокол. Ба більше, засідання відбувалося ще два тижні тому, однак до нині жодного документу чи то про звільнення, чи то про призначення у компанії не бачили.

Немає змін і в реєстрі юридичних осіб. Пан Гапонов і досі керує в Запоріжжі «Дніпровською електроенергетичною системою» державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго». Тим часом в.о. гендиректора АТ «Хмельницькобленерго» запевняє, за посаду не тримається, однак і закон порушувати не буде.

Незрозумілу ситуацію могли прояснити власники під час щорічних зборів акціонерів.  До слова, саме Фонд держмайна був ініціаторами заходу. Утім, на слухання жоден представник так і не з’явився.

В енергетичній компанії кажуть, як тільки отримають на руки загадковий протокол, скоріш за все підуть за справедливістю до суду.

Наверх