10 Лип 2018
2330

Ліквідовували наслідки “пожежі” на складі боєприпасів

Нещодавно на Хмельниччині відбулися масштабні тренування органів управління і сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області та її ланок у Хмельницькому районі у випадку виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини.

Від обласної служби енергетики в навчаннях взяли участь працівники Департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології Товариства — начальник відділу цивільного захисту Валерій Мельник та провідний інженер Володимир Дзюбій. Загальна координація дій спеціалізованої служби енергетики цивільного захисту здійснювалася через штаб із надзвичайних ситуацій Товариства під керівництвом в.о. генерального директора АТ «Хмельницькобленерго» — начальника цивільного захисту Товариства Олега Козачука та директора Департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології Анатолія Манільчука.

За тактичним задумом навчання, на технічній території зберігання боєприпасів військової частини виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Працівники служби з надзвичайних ситуацій, військові, керівники місцевих громад, негайно зібравшись в оперативному штабі навчань,  відпрацювали алгоритм дій. Було визначено радіус ймовірного розльоту боєприпасів — 5 кілометрів від епіцентру лиха. До цієї зони потрапило чотири населених пункти — загалом понад 11 тисяч мешканців.

Учасники навчань чітко та злагоджено відпрацювали заходи з оповіщення, евакуації, розміщення евакуйованих осіб і забезпечення порядку в евакуйованих населених пунктах, а також перевірили роботу збірних евакопунктів, приймальних пунктів евакуації та блокпостів.

Планується проведення подібних тренувань на постійній основі, аби гарантувати безпеку мешканцям населених пунктів, розташованих поблизу баз зберігання боєприпасів.

Прес-служба

Наверх