21 Чер 2019
3008

Сюжет «33 каналу» 21.06.2019

На шляху до модернізації: у Дунаївцях триває капітальний ремонт електричних мереж

 

Світлана Павлівна мешкає по вулиці Войтовича у місті Дунаївці. Жінка розповідає: часті перебої із електроенергією, на жаль, стали уже звичним явищем для неї та її сусідів. Нині спостерігає за ремонтними роботами, що якраз завершуються на цій вулиці, та із захопленням дякує енергетикам.

Проте, більше подібних проблем у її домі виникнути не має. АТ «Хмельницькобленерго» щорічно проводить оновлення застарілих ліній електромереж заради зручності своїх споживачів. Нині активні роботи тривають у місті Дунаївці.

Зокрема, вдалося замінити 38 електричних опор. Уже проведені численні реконструкції на вулицях Миру, Заводській і Войтовича. Мешканці саме цих районів найчастіше скаржилися до місцевого РЕМ, і жодне їхнє звернення не залишилося без уваги. Нині «відповідь» можна побачити на власні очі.

Окрім того, якщо й негода не завдавала клопоту, зношені мережі давали про себе знати неякісною напругою. Вона постійно змінювалась, а також коливалася залежно від віддаленості будинків від розподільної станції.

До робіт дунаєвецькі енергетики залучили підрядну організацію з Івано-Франківська. Подібна практика для АТ “Хмельницькобленерго” – не нова. Підрядники працюють пліч-о-пліч з енергетиками і в інших районах області. Отож, як зазначають у компанії, роботи з модернізації електромереж стали ще ефективнішими, що суттєво покращить комфорт побутових споживачів.

Проте, оновлення передбачає не лише стабільну напругу та якісний розподіл електроенергії до осель дунаївчан. Як зазначив заступник міського голови Сергій Яценко, вузенькі вулиці у приватному секторі також будуть освітлені у темну пору доби. Це стане можливим завдяки встановленню сучасних бетонних опор.

Завершити роботи на цій ділянці планують уже до кінця червня, згодом енергооновлення дістанеться і вулиці Просвіти. Загалом, до настання осінньо-зимового періоду обіцяють модернізувати усі повітряніелектромережі відповідно до планів.

Наверх