10 Січ 2022
1346

Накопичування боргів — справа ризикована!

Шановні споживачі!

За рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 15 грудня 2021 року Хмельницька область перейшла до «жовтої» зони епідеміологічної безпеки.

А згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж», припинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі заборонено в регіонах України, де встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), — на період його дії та протягом 30 днів з дня його скасування.

Отже, на території Хмельницької області з 17 січня 2022 року оператори системи розподілу, постачальники електроенергії та інші надавачі комунальних послуг набувають права відключати споживачів за борги.

Зауважуємо, що відключення може відбутися як за ініціативи Постачальника електричної енергії за борг, що виник протягом останніх трьох років (з 01.01.2019 року), так і АТ «Хмельницькобленерго» за борг, що сформувався до 01.01.2019 року.

Дізнатися про наявність заборгованості перед АТ «Хмельницькобленерго» споживачі можуть у web версії «Особистого кабінету споживача енергоресурсів» — розділ «Інформація» (Стан розрахунків з ОСР) або ж зателефонувавши до Кол-центру Товариства за одним із номерів:

  • 0 800 50 50 62 (безкоштовно),
  • 0 382 75 52 00 (за тарифами міських розмов).

Сплатити заборгованість можна в банківських відділеннях, сервісах інтернет-банкінгу або онлайн-сервісах прийому платежів. Важливим є правильний вибір надавача послуг, обрати потрібно саме відповідний район електричних мереж АТ «Хмельницькобленерго».

Нагадуємо: у випадку відключення за заборгованість відновлення енергопостачання можливе лише після повного її погашення, а також оплати вартості повторного підключення!

Відділ зв’язків із громадськістю

Наверх