18 Бер 2021
1515

Одразу кілька тренувань з цивільного захисту

В Ярмолинецькому РЕМ АТ «Хмельницькобленерго» проведено перевірку виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки та екології. Вона закінчилася спеціальним об’єктовим тренуванням з питань цивільного захисту на тему «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».

Працівники Департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології Товариства перевірили:

  • стан захисної споруди та системи оповіщення;
  • організацію заходів з евакуації;
  • наявність матеріального резерву;
  • готовність спеціалізованої служби енергетики цивільного захисту до дій за призначенням.

Крім того, відпрацювали практичну ввідну щодо готовності сил та засобів служби енергетики району до реагування на надзвичайні ситуації, а саме — виникнення пожежі в адмінбудинку Ярмолинецького РЕМ, негайна евакуація персоналу та потерпілих осіб.

До гасіння умовної пожежі та евакуації потерпілих залучався особовий склад підрозділу ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Спеціалізована служба енергетики цивільного захисту Ярмолинецької громади успішно пройшла перевірку організації роботи цивільного захисту, пожежної безпеки та показала постійну готовність до ліквідації надзвичайної ситуації (пожежі).

Тим часом службою підстанцій 35-110 кВ було проведено об’єктове протипожежне тренування на ПС-110 кВ «Центральна» з відпрацюванням практичних дій персоналу на випадок виникнення пожежі на тему: «Пошкодження ТВП-1 на ПС-110 кВ «Центральна» з викидом масла і його послідуючим загорянням внаслідок «КЗ»». В ході тренування було закріплено навички виконання персоналом оперативної ліквідації аварійних ситуацій (пожежі).

Загальна координація дій спеціалізованої служби енергетики цивільного захисту Ярмолинецької громади та ДВЕМ здійснювалася через штаб з НС Товариства та Департамент цивільного захисту, пожежної безпеки та екології.

Подібні тренування будуть проведені в усіх відокремлених підрозділах Товариства.

Відділ зв’язків із громадськістю

Наверх