28 Січ 2023
5665

Погодинні відключення

У неділю, 29 січня, погодинні відключення відбуватимуться таким чином: в періоди максимального навантаження – одночасно за двома чергами, вночі та посеред дня – за однією. Менша кількість відключень викликана звичним зменшенням споживання електричної енергії на вихідних.

Не зайвим буде пояснити, що одночасне відключення трьох черг (з чотирьох існуючих) відповідає схемі «6 на 2», тобто відключення триває 6 годин, після чого електрична енергія розподіляється 2 години.

Розподіл області на 6 черг дає змогу, при доведеному ліміті на рівні 50 % від потрібного обсягу, а саме такий ліміт був весь тиждень, реалізувати схему «6 на 3» (де друге число – це кількість годин із світлом).

І хоч на перший погляд оновлений Графік погодинних відключень виглядає лячно, адже він відображає найгірший варіант – ліміт покриває лише 50 % потреб області – він дозволяє розподіляти електричну енергію протягом трьох годин замість двох. 

Зверніть увагу, у разі збільшення ліміту на область – Графік буде змінено відповідно до доведеної величини навантаження. Якщо ж рівень споживання дозволятиме, енергетики раніше заживлюватимуть черги, які були знеструмлені найдовше.

Що ж до причин низької дозволеної величини навантаження протягом тижня, то нагадаємо: енергетична галузь пережила 13 ракетних атак та 15 атак БПЛА. І навіть якщо під час останніх атак не було влучань в енергооб’єкти Хмельниччини, енергосистема України – об’єднана. Ураження об’єктів у будь-якій частині країни мають вплив на всю систему.

Важливо: анонсований день режимних замірів 31.01.2023 року скасовано, оскільки в енергосистемі зберігається значний дефіцит електричної енергії. Заміри будуть проведені згодом, про що буде повідомлено додатково. Отже, 31.01.2023 на Хмельниччині будуть погодинні відключення, із урахуванням дозволеної величини навантаження.

Відділ зв’язків з громадськістю

Наверх