23 Сер 2018
3828

Спеціалізовану службу енергетики цивільного захисту – перевірено!

м031_НетішинВідповідно до Плану основних заходів цивільного захисту на 2018 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р.  № 981-р, та наказу ДСНС України від 30 липня 2018 року № 442, у період з 13 по 22 серпня цього року комісією ДСНС України здійснено комплексну перевірку виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб у Хмельницькій області.

Упродовж десяти днів фахівці ДСНС працювали у містах Хмельницький та Нетішин, а також у Хмельницькому, Славутському, Волочиському та Дунаєвецькому районах області. Робота комісії була зосереджена на перевірці готовності територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту, підприємств, установ і організацій, а також спеціалізованих служб цивільного захисту до реагування на різного роду надзвичайні ситуації.

Зокрема, було здійснено перевірку АТ «Хмельницькобленерго» як спеціалізованої служби енергетики цивільного захисту та його відокремлених підрозділів (Хмельницького МРЕМ, Хмельницького РЕМ, Славутського РЕМ, Волочиського РЕМ та Дунаєвецького РЕМ). Спеціалізовану службу енергетики цивільного захисту області особисто представляв в.о. генерального директора — начальник цивільного захисту АТ «Хмельницькобленерго» Козачук Олег Іванович.  

У рамках комплексної перевірки місцеві ланки територіальної підсистеми єдиної державної підсистеми цивільного захисту відпрацювали практичні ввідні: розлив ртуті; надзвичайну ситуацію на централізованому водогоні; ліквідацію наслідків радіоактивного забруднення; реагування на ймовірну надзвичайну ситуацію місцевого рівня — сказ тварини; захворювання тварин на африканську чуму.

Супровід комісії ДСНС України в службах енергетики здійснювали директор департаменту цивільного захисту, пожежної безпеки та екології Товариства Манільчук А.В., начальник відділу цивільного захисту Мельник В.В. та директори підрозділів, що перевірялися.

У підсумку комісія ДСНС відзначила високу підготовку усіх екстрених служб, їх злагодженість та організацію роботи щодо ліквідації ймовірної надзвичайної ситуації, а також надала рекомендації із удосконалення ефективності відповідних дій.

Директор технічний АТ «Хмельницькобленерго» Слободян Р.О. взяв участь у селекторній нарада (підсумковій комісії ТЕБ та НС) з підбиття підсумків комплексної перевірки діяльності місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту, що проводилась Державною службою України з надзвичайних ситуацій в період з 13 по 22 серпня 2018 року. Провів нараду перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко.

За висновками комісії ДСНС України, «стан виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки у АТ «Хмельницькобленерго» оцінюється як «відповідає вимогам» та знаходиться на високому рівні, заслуговує на увагу та надання як зразок для інших спеціалізованих служб цивільного захисту».

Також, листом Міненерговугілля від 16.08.2018 року №07/14-6597 «Про стан цивільного захисту на підприємствах ПЕК за 1-ше півріччя 2018 року», — АТ «Хмельницькобленерго» відмічається з позитивної сторони, як зразкове підприємство  ПЕК у сфері цивільного захисту.

Прес-служба

Наверх