14 Гру 2021
1317

Визначення дозволеної потужності об’єктів: коротко про актуальне

Шановні побутові споживачі електричної енергії!

Визначення дозволеної (договірної) потужності індивідуальних об’єктів, що регламентується пунктом 2.4.2 глави 2.4 розділу ІІ Правил роздрібного ринку електричної енергії (затверджені постановою НКРЕКП від 14.03.2018 року № 312 (ПРРЕЕ) (зі змінами, внесеними постановою НКРЕКП від 17.03.2021 № 475 (Постанова № 475)), — це досить простий, але важливий етап регламентації взаємовідносин оператора системи розподілу та споживача. Стосується вимога абсолютно всіх побутових споживачів у межах країни.  Загалом за вимогою НКРЕКП процес визначення та узгодження дозволеної потужності потрібно завершити до 1 січня 2022 року.

Отже, дозволена (договірна) потужність ­є максимальною величиною потужності, дозволеною до використання в будь-який час за кожним об’єктом споживача відповідно до умов договору споживача про розподіл (передачу) електричної енергії, набутою на підставі виконання договору про приєднання до електричних мереж або у результаті набуття права власності чи користування на об’єкт (об’єкти).

Для визначення/узгодження дозволеної потужності оператором системи розподілу було надіслано споживачам відповідні повідомлення про узгодження потужності. Отже, якщо ви, отримавши повідомлення, ознайомилися з ним і не маєте жодних заперечень, то вам не потрібно чинити ніяких додаткових дій. Якщо ж ви не погоджуєтеся із наведеною інформацією або ж згідно з діючими технічними умовами потужність об’єкта інша, то необхідно внести ці дані в лист-узгодження та надіслати оператору системи розподілу.

Більше детально про процес узгодження — за посиланням.

Відділ зв’язків із громадськістю

Наверх