18 Чер 2018
2881

Впровадження Smart Grid, реформування ринку електроенергії: вивчаємо польський досвід

Директор технічний АТ «Хмельницькобленерго» Руслан Слободян у складі делегації представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості, НКРЕКП, ДП «НЕК «Укренерго», передових енергопостачальних компаній України взяв участь у дводенному робочому візиті до Республіки Польща.

Делегація відвідала Європейський енергетичний форум «Energy CEE Day» у м. Кракові, де вивчала досвід польських колег у реформуванні електроенергетичного сектору, зокрема — щодо запровадження конкурентного ринку електричної енергії, реалізації пілотних проектів Smart Grid («розумних мереж»). У рамках форуму також обговорено можливість організації навчальних програм для персоналу українських енергокомпаній у період реформування ринку електроенергії.

Це — не перше знайомство представників АТ «Хмельницькобленерго» з польською енергетикою. Як ми вже повідомляли, нещодавно делегація Товариства відвідала енергокомпанії PGE Obrót (м. Жешув), TAURON Dystrybucja Oddzial Gliwice (м. Глівіце). У ході вивчення досвіду фахівці ознайомилися з принципами функціонування енергоринку, з діяльністю польських компаній-постачальників електроенергії та розподільчих компаній, зокрема, з особливостями організації роботи зі споживачами, процесами оперативної диспетчеризації на різних рівнях напруги та з іншими питаннями.

Прес-служба

Наверх