16 Лис 2022
2962

Енергетика в критичному стані

Вчорашній масований удар по об’єктам критичної інфраструктури був наймасштабнішим від початку російсько-української війни. Уражено об’єкти електромереж по всій Україні. Не виключенням є і Хмельницька область.

Внаслідок атаки було знеструмлено північну частину області та деякі райони Хмельницького. Енергетики працювали всю ніч та продовжують свою роботу. Розподіл електричної енергії буде відновлюватися поступово, по мірі здійснення перемикань та проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Масштабність ураження об’єктів критичної інфраструктури призвела до вкрай складного стану об’єднаної енергосистеми України. Задля уникнення додаткових технологічних порушень в електромережах та забезпечення можливості енергетикам здійснювати аварійно-відновлювальні роботи запроваджено графіки обмежень електричної енергії та потужності, графіки аварійних відключень. Обмеження можуть бути досить суттєві, інакше енергосистему не відновити.

Будь ласка, давайте зберігати спокій. Енергетики всієї країни працюють в надзвичайно складному та напруженому режимі. Вони обов’язково подолають наслідки атак та відновлять передачу і розподіл електроенергії, потрібно дати їм час.

Важливо максимально зменшити обсяг споживання електричної енергії! Якщо у вашій оселі є світло, не вмикайте одночасно енергоємні пристрої, перенесіть використання таких пристроїв на нічний час з 23-00 до 07-00.

Дізнатися очікуваний час відновлення розподілу електричної енергії за адресою можна у розділі Відключення сторінка «Відключення за адресами» офіційного сайту АТ «Хмельницькобленерго».

Тримаймо стрій! Навіть у темряві ми працюватимемо на перемогу!

Відділ зв’язків з громадськістю

Наверх