05 Тра 2016
3766

Хмельницькі високовольтники до надзвичайних ситуацій готові

мIMG_0772У ПАТ «Хмельницькобленерго» проведено спеціальне об’єктове тренування з цивільного захисту на тему «Дії керівного складу, сил цивільного захисту, добровільної пожежної дружини Департаменту високовольтних електромереж при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру (пожежа виробничої будівлі РПБ-5 та силової підстанції Центральна). Порядок проведення оповіщення та евакуації персоналу у разі виникнення пожежі». У ньому взяли участь штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій ДВЕМ, члени добровільної пожежної дружини, особовий склад невоєнізованого формування цивільного захисту ДВЕМ (аварійна бригада СП), працівники служб Департаменту, а також підрозділи ЗДПО-1 ГУ ДСНС м. Хмельницький.

За легендою, внаслідок короткого замкнення електропроводки сталася пожежа на другому поверсі будівлі РПБ-5. Також сталося  пошкодження трансформатора Т1 ПС «Центральна», що призвело до витоку мастила з  горінням та вибухом. До місць пожежі прибула добровільна пожежна дружина і негайно приступила до гасіння пожежі табельними засобами. Та через швидке поширення пожежі наявні сили й засоби виявилися недостатніми. До прибуття підрозділів ДСНС начальники служб, розміщених у РПБ-5, організували евакуацію персоналу та матеріальних цінностей. Було надано першу медичну допомогу постраждалим та проведено інші невідкладні роботи. Підтримувався постійний зв’язок зі керівництвом ПАТ «Хмельницькобленерго», штабом із ліквідації НС, комісією ТЕБ та НС Компанії.

За оцінкою начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницького міськвиконкому Дмитра Білоуса, спеціальне об’єктове тренування з цивільного захисту у Департаменті високовольтних електромереж ПАТ «Хмельницькобленерго» пройшло на високому організаційному рівні і показало готовність відповідальних служб та всіх працівників Департаменту до надзвичайних ситуацій та злагодженість дій у разі ліквідації їх наслідків.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх