26 Кві 2016
2968

Оприлюднення пропозиції до «Механізмів функціонування нової моделі ринку електричної енергії»

В рамках виконання Плану-графіку впровадження нової моделі ринку, підтриманого Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 29 жовтня 2015 року, експертами Проектного офісу Секретаріату Енергетичного Співтовариства підготовлено пропозиції щодо механізмів функціонування нової моделі ринку електричної енергії.

Пропозиції були детально опрацьовані фахівцями НКРЕКП, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, ДП «НЕК «Укренерго», ДП «Енергоринок», розглянуті на Координаційній групі щодо впровадження Плану-графіку.

Даний документ не є проектом нормативно-правового акту. Це описовий документ, що містить більш детальне роз’яснення варіантів побудови нової моделі ринку електричної енергії як на початковому етапі впровадження, так і послідуючого її розвитку, в межах положень проекту Закону України «Про ринок електричної енергії».

Згідно протокольного рішення відкритого засідання Комісії від 14.04.2016 (протокол №18) Комісія погодилась із пропозиціями Проектного офісу щодо використання даного документу як основи для подальшої роботи експертів Проектного офісу над розробкою проектів правил ринку та правил ринку «на добу наперед» та внутрішньодобового ринку. 

У зв’язку із зазначеним та з метою ознайомлення громадськості, учасників ринку, експертного середовища, інших зацікавлених сторін з даними пропозиціями, Комісією прийнято рішення про оприлюднення документу «Механізми функціонування нової моделі ринку електричної енергії»,підготовленого Проектним Офісом Секретаріату Енергетичного Співтовариства, на офіційному веб-сайті НКРЕКП(http://www.nerc.gov.ua/?id=19761).

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

Наверх