21 Вер 2018
3125

Сюжет ПЦ «Ексклюзив» 21.09.2018

Енергооновлення у Городку.

Модернізація повітряних ліній електропередачі прийшла навіть у гористі масиви

Аби людям було безпечно та комфортно. У АТ «Хмельницькобленерго» постійно дбають про споживачів електроенергії. Так, нещодавно енергетики оновили електромережі у Старокостянтинівському районі, тепер же модернізували повітряні лінії електропередачі на вулицях Городка.

Ця вулиця вкрай потребувала енергомодернізації, бо ж розташована майже у центрі самого міста, а оновлення ліній електропередачі не бачила понад сорок років. За цей час мешканці будинків обзавелися новим обладнанням та потужною побутовою технікою, що споживає багато енергії. Тож енергетики, попри застарілість мереж, повинні були забезпечувати надійне електропостачання.

Відповідно до інвестиційної програми 2018 року, оновлення повітряних ліній електропередачі у Городку побачила ще одна вулиця. Там, як і на Ковпака, модернізації не було кілька десятків років.

На модернізацію повітряних ліній електропередачі у Городку виділили більше мільйона гривень. Інвестиційна програма 2018 року передбачила модернізацію на двох вулицях – Тельмана та Ковпака. Саме вони ще донедавна були найбільш проблемними у місті.

А ось обслуговувати таку місцевість – завдання не з простих. Подекуди подільські гори не дозволяють добратися до проблемних ліній електропередачі. Втім, їх заміна була не забаганкою, а нагальною потребою. Тож навіть з таким складним завданням тамтешні енергетики впоралися.

Повітряні лінії електропередачі на Тельмана та Ковпака у Городку повністю модернізували. Замість двох довгих ліній, які там були, змонтували три коротших.

Це дозволить до мінімуму звести втрати електроенергії. Окрім того, фахівці РЕМ зможуть ще краще виконувати свою роботу, а жителі вулиць отримають значно якісніше електропостачання.

Покращення від модернізації повітряних ліній електропередачі жителі Городка вже відчули. Пані Галина, до прикладу, мешкає у будинку на вулиці Тельмана. Після оновлення вона буквально не натішиться, бо ж світло не зникає та навіть не миготить.

Людська вдячність, кажуть енергетики, – найвища нагорода. Тому й надалі компанія “Хмельницькобленерго” дбатиме про своїх споживачів і старатиметься, аби їм було безпечно та комфортно.

Наверх