04 Тра 2017
3414

Служба енергетики Ізяславського району теж була «на висоті»

мЦЗ4Як повідомляє служба з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та екології ПАТ «Хмельницькобленерго», в Ізяславському районі під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося виїзне засідання комісії ТЕБ і НС облдержадміністрації з питань запобігання виникненню пожеж в екосистемах протягом 2017 року, загибелі та травмуванню людей внаслідок нещасних випадків невиробничого характеру. За дорученням в.о. генерального директора ПАТ «Хмельницькобленерго» Олега Козачука у засіданні комісії від Служби енергетики області взяв начальник служби з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та екології Товариства — Анатолій Манільчук.

Перед засіданням комісії учасники зібрання ознайомилися із системою роботи органів влади району, ДП «Ізяславське лісове господарство», комунальних підприємств ряду сільських рад (громад) району із запобігання пожежам в екосистемах району. Зокрема, в селі Михля Лютарської сільської ради директор комунального підприємства «Лютарка» Микола Романюк показав роботу накопичувального пункту протипожежного інвентарю села Михля.

Директор ТОВ «Сек’юр» Олександр Пилипчук ознайомив учасників зібрання із системою голосового оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Працівники служби енергетики Ізяславського району (директор Ізяславського РЕМ Валерій Метельський) показали порядок підключення подібних систем та забезпечили безперебійне електроживлення від автономного джерела струму.

Виїзне засідання розпочалося після проведення показової ліквідації умовної лісової пожежі, що виникла на околиці 32 кварталу Михельського лісництва ДП «Ізяславське лісове господарство». Працівники служби енергетики Ізяславського району забезпечували безперебійне електропостачання штабу пожежегасіння.

Безпосереднє засідання комісії ТЕБ і НС облдержадміністрації відбулося в приміщенні ДП «Ізяславське лісове господарство». В ході засідання комісії її голова Володимир Кальніченко, зокрема,  звернув увагу керівників місцевих органів виконавчої влади, електропередавальних організацій, землевласників, землекористувачів та споживачів електричної енергії на дотримання вимог Правил охорони електричних мереж щодо утримання охоронних зон повітряних ліній електропередачі, підтримування протипожежного стану на трасах ліній в зоні можливих пожеж. Це включає в себе організацію роботи з населенням щодо недопущення застосування відкритого вогню, недопущення складування сторонніми особами в охоронній зоні ПЛ легкозаймистих матеріалів, скиртування сіна, соломи, заборону спалювання відходів на територіях підприємств, установ, організацій і населених пунктів (за винятком випадків, коли воно здійснюється з використанням спеціальних установок за дотримання вимог щодо охорони атмосферного повітря). В. Кальніченко також наголосив місцевим органам виконавчої влади на необхідності передбачення коштів для оплати послуг з розчищення трас ЛЕП від зелених насаджень та вивозу обрізаних гілок у бюджетах на поточні роки.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх