15 Лис 2019
2087

Сюжет ПЦ «Ексклюзив» 19.11.2019

У Хмельницькому районі розчищають траси повітряних ліній електропередачі

Разом – сила! У Хмельницькому районі енергетики спільно з громадами розчищають траси повітряних ліній електропередачі. Впоралися б, кажуть працівники РЕМ, і самі , втім із допомогою це значно швидше.

Громада радо відгукнулася. Це, до слова, нормальна практика не лише у Хмельницькому районі, а й на теренах всієї області. Тож роботи вдосталь. І це лише у Хмельницькому районі. Енергетики краю і не приховують: дуже раді, коли працювати допомагають громади.

Саме у Печеськах проживає до чотирьох сотень людей. Більшість – поважного віку. Тож самі жителі одне без одного не впоралися б.

Спільними зусиллями енергетики та сільські жителі розчистили траси повітряних ліній електропередачі. Це, в свою чергу, забезпечить якісний та безперебійний розподіл електроенергії до осель.

Перед початком усіх робіт енергетики обстежили електромережу. Це, до речі, обов’язково. Самостійно, без залучення працівників РЕМ та вимкнення ліній електропередачі, здійснювати розчистку траси суворо заборонено!

Кілька годин роботи — і добре діло зроблене. Енергетики краю вдячні за свідомість та енергокультуру споживачам. Останні також задоволені ефективною співпрацею.

І люди, і енергетики добре розуміють – одним без інших – ніяк. Все тому, що якісний та безперебійний процес розподілу електроенергії залежить не лише від РЕМ, а й від громади.

Лінії електропередачі, до слова, мають охоронну зону. У ній насадження та вирощування дерев чітко регулюється Правилами охорони електричних мереж.

Тобто, будь-які організації, установи, підприємства чи навіть приватні садиби, на території яких є об’єкти еклектичних мереж, повинні дбати про них, а саме — не допускати, аби зелені насадження перешкоджали лініям електропередачі. Якщо дерева все ж заважають лініям, то власники не просто повинні, а зобов’язані повідомити енергетиків. Одразу ж після Печеськів до працівників РЕМ звернулися жителі й інших населених пунктів. Прохання надійшли з сіл Давидківці та Бахматівці.

Частина споживачів вже стала у поміч енергетикам, частина ще ні, втім енергетики все ж сподіваються на взаєморозуміння. Лише дієва співпраця створює умови для експлуатації повітряних ліній електропередачі та запобігає виникненню нещасних випадків від ураження електричним струмом.

ПЦ «Ексклюзив»

Наверх