12 Кві 2016
3373

Відтепер і грози — не страшні!

мIMG_0315_1На базі Хмельницького РЕМ нещодавно з’явилася нова система блискавкозахисту, яка відтепер надійно убезпечуватиме енергооб’єкти від блискавок та вторинних їх проявів. Загалом же такі системи змонтовано вже у 18-ти підрозділах ПАТ «Хмельницькобленерго».

Як зауважує служба з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та екології, блискавка як потенційно небезпечний складник грози може не лише вивести з ладу систему енергопостачання, але й загрожувати життю живих істот, які опинилися поряд. Окрім прямого удару, здатного спричиняти  руйнування та пожежі на об’єктах енергопостачання, не менш загрозливими є вторинні прояви блискавки: вони можуть спровокувати іскровий розряд, а також недопустимий перегрів контактів у мережі і вихід із ладу чутливих електроприладів.

 Тому перед початком грозового сезону захист об’єктів та персоналу Компанії від блискавок та їх вторинних проявів традиційно стає для фахівців служби з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та екології пріоритетною задачею. І вони її успішно виконують.

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх