04 Лип 2024
1057

Впровадження інтелектуальних систем smart grid є критично необхідними, – в.о. генерального директора АТ «Хмельницькобленерго» Олексій ФІЛІПЧУК

5f691b4b-f93e-4d2e-b976-9a4fd52f7228 (1)В теперішніх реаліях систематичних обмежень споживання в Україні через дефіцит в об’єднаній енергосистемі впровадження інтелектуальних систем є вкрай важливими. Від них залежать швидкість відновлення розподілу електричної енергії при аварійних ситуаціях, показники надійності та рівень комфорту споживачів. Про це повідомив в.о. генерального директора АТ «Хмельницькобленерго» Олексій Філіпчук у своєму виступі на Форумі «Електричні мережі України», що відбувся 4 липня за організації Energy Club та участі керівників інших компаній-операторів систем розподілу, що входять до складу групи АТ «Українські розподільні мережі».

«Питання розвитку електричних мереж, їх відновлення та захист, підвищення стійкості енергосистеми сьогодні турбують кожного енергетика країни. Нова реальність вимагає зміни моделі розподілу електроенергії», - підкреслив Олексій Філіпчук.

7f261574-bc51-42ce-9ab7-eca3a4f3a027Серед заходів з впровадження інтелектуальних систем smart grid на Хмельниччині він відзначив впровадження компанією системної телемеханізації на електропідстанціях. Також одним з пріоритетних завдань є встановлення реклоузерів на рівні 10-20 кВ, з подальшою їх інтеграцією в автоматизовану систему моніторингу й управління електромережами (OMS – SCADA).

Олексій Філіпчук наголосив, що саме встановлення пунктів автоматичного секціонування та захисту на ПЛ-10 кВ (реклоузерів) з телемеханізованою системою керування забезпечує високий рівень керованості електромереж, дозволяє дистанційно відділити пошкоджену ділянку електромережі та мінімізувати кількість споживачів, яким не надаються послуги з розподілу електроенергії на період виконання аварійно-відновлювальних робіт. При цьому, локалізація пошкодженої ділянки ПЛ-10 кВ значно зменшує час пошуку персоналом РЕМ місця пошкодження і, як наслідок, відновлення розподілу електроенергії у споживачів, що залишилися.

IMG_6421

Відділ зв`язків з громадськістю

 

 

 
Наверх