28 Вер 2016
4300

Зміна порядку проведення розрахунку за спожиту електричну енергію

УВАГА!

Шановні побутові споживачі електричної енергії ПАТ “Хмельницькобленерго”!

Звертаємо Вашу увагу, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 № 591 внесено зміни та доповнення до Правил користування електричною енергією для населення (постанова Кабінету Міністрів України від 26.07.1999 № 1357 із змінами), змінено порядок проведення розрахунку за спожиту електричну енергію.

Відповідно до п.21 ПКЕЕН платіжний документ, який виписується енергоспостачальником, формується ним за обсяг електричної енергії, спожитий протягом календарного місяця (з першого числа розрахункового місяця, по перше число місяця, наступного за розрахунковим). Таким чином, покази лічильників, що отримані ПАТ “Хмельницькобленерго” від Вас протягом періоду, що починається за два робочі дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій робочий день наступного розрахункового періоду (календарного місяця), вважаються даними на перше число календарного місяця. Зняті дані про покази засобу обліку в інший день вважаються вихідними даними для визначення показів засобу обліку на перше число календарного місяця шляхом додавання (віднімання) середньодобового споживання, помноженого на кількість днів (діб) між датою зняття показів та першим числом календарного місяця.

Середньодобове споживання визначається виходячи з даних про покази засобу обліку, зафіксовані між двома послідовними зняттями, та кількості днів між цими зняттями показів.

Тобто, в інші дні передані дані про покази засобу обліку не будуть прийматися як розрахункові і обсяг спожитої електричної енергії буде визначатися ПАТ “Хмельницькобленерго” розрахунковим шляхом.

З метою усунення можливих непорозумінь щодо розрахунків за спожиту електричну енергію рекомендуємо Вам передавати покази лічильників протягом останніх двох робочих днів до кінця місяця або трьох перших робочих днів кожного місяця.

Передавати покази лічильника можливо за допомогою:

- Кол-центру: 0 800 50 50 62 (безкоштовно), 0 382 75 52 00 (згідно тарифу міських розмов).

- сервісу “Особистий кабінет побутового споживача”: https://pa.oblenergo.km.ua/

Наверх