10 Жов 2016
3034

«Соломописні» шедеври Лашків — у Сервісному центрі ПАТ «Хмельницькобленерго»

мIMG_6387Українські народні мотиви, дерева, звірі, польові квіти… І все це —вишите-вимережане на тканині… звичайною злаковою соломкою! Така неповторно-дивовижна виставка нещодавно відкрилася в експозиційний частині Сервісного центру ПАТ «Хмельницькобленерго».

Титульний автор представлених на виставці робіт — Наталія Лашко, уродженка Воронезької області (РФ),  випускниця Пензенського художнього училища та Харківського художньо-промислового інституту (за спеціальністю «Художнє декоративно-прикладне мистецтво»). З 1984 року художниця мешкає у Кам’янці-Подільському, де спершу працювала в історичному музеї-заповіднику «Кам’янець», потім викладала образотворче мистецтво в місцевому НВК № 9. Нині — в Кам’янець-Подільському державному університеті.

Роботи Наталії Лашко, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, добре відомі не лише в Україні — її талантом захоплюються і в багатьох країнах світу, куди докотилася слава про кам’янецьку майстриню. На її рахунку численні персональні та колективні виставки і фестивалі, на яких вона відзначена Почесними грамотами та Дипломами різного рівня. Ще б пак: носіїв подібних умінь у світі можна буквально полічити на пальцях!

На виставці представлені не менш оригінальні, майстерно виконані роботи Іллі Лашка — сина художниці, магістранта Харківської державної академії дизайну та мистецтв, переможця Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України», — якому вона дбайливо передає свою рідкісну мистецьку техніку.

Кожен, хто того дня прийшов на цю вагому у культурно-мистецькому житті обласного центру подію, отримав справжню естетичну насолоду. Упродовж місяця поринути у чарівний світ полотен Наталії та Іллі Лашків зможете і ви, завітавши до Сервісного центру ПАТ «Хмельницькобленерго».

Прес-служба ПАТ «Хмельницькобленерго»

Наверх