21 Лют 2020
3279

Сюжет «33 каналу» 21.02.2020

АТ «Хмельницькобленерго» дбає про охорону праці у своїх підрозділах

Турбуючись про своїх працівників та їхню безпеку. Департамент охорони праці АТ «Хмельницькобленерго» провів комплексну перевірку одного з підрозділів товариства — Дунаєвецького району електромереж. У першу чергу, оглянули, чи забезпечені працівники усіма необхідними засобами захисту, а також як ведеться документація.

Комплексна перевірка включає у себе два основні напрямки. Першочергово перевіряють керівників підрозділу: чи належно вони турбуються про захист своїх працівників, чи дотримані усі вимоги охорони праці. Другим важливим пунктом ревізії є організація робіт діючих електроустановок, наявність спецодягу та різних засобів безпеки.

До речі, Дунаєвецький РЕМ є одним із найкращих підрозділів АТ «Хмельницькобленерго», який налічує багато кваліфікованих працівників, а отже — здатний якісно забезпечувати розподіл електричної енергії.

Головний інженер Дунаєвецького РЕМ зазначає: у них на постійній основі проводяться навчання та інструктажі з охорони праці. При цьому чітко дотримуються відповідних вимог нормативних документів та постійно працюють над самовдосконаленням. Тут уже створено належні  санітарно-побутові умови для робітників: у кожного є власна шафа, де зберігаються спецодяг та особисті речі; наявні сушарки для одягу, які стають у пригоді після проведення оперативно-відновлюваних робіт. Роботодавець також подбав і про засоби для догляду за взуттям — надає креми та щітки.

Отже, перевірка довела: Дунаєвецький РЕМ на 100 відсотків забезпечений усім необхідним, аби працівники були захищені та могли якісно виконувати свої обов’язки.

Однак директор Департаменту охорони праці АТ «Хмельницькобленерго» зазначає: якщо таки виявлять порушення – разом із керівництвом сідають за стіл обговорень та висловлюють йому свої зауваження. Усі вони вносяться до приписів, за якими роботодавець зобов’язаний призначити відповідальних осіб і протягом місяця усунути порушення. Та трапляються і винятки.

Зазначають: серед основних порушень найчастіше трапляються плутанини із документацією. До прикладу, не завжди працівники заповнюють відповідні листи про виконання робіт. А це у діяльності АТ «Хмельницькобленерго» та його підрозділів є одним із чільних аспектів.

Охорона праці – надважливий напрям діяльності АТ «Хмельницькобенерго». І комплексна перевірка Дунаєвецького РЕМ це доводить.

Окрім того, зауважимо, що в 2019 році АТ «Хмельницькобленерго» отримало всі необхідні дозволи на виконання робіт із підвищеною небезпекою. А це означає –товариство пройшло експертизу державного незалежного органу і готовий надалі працювати на благо споживачів.

33 канал

Наверх