14 Лют 2020
3505

Сюжет ПЦ «Ексклюзив» 14.02.2020

Енергетики краю нагадують про особливості взаємодії споживачів із суб’єктами ринку електричної енергії

Реформування ринку електричної енергії – в дії. Ось уже понад рік споживачі передають показники лічильника електричної енергії оператору системи розподілу (АТ «Хмельницькобленерго»). А ось рахунки до сплати за спожиту електричну енергію вони отримують виключно в Постачальника.

Згідно із публічним Договором про надання послуг з розподілу електричної енергії, споживач зобов’язаний щомісяця знімати фактичні показники лічильника електричної енергії та надавати їх Оператору системи розподілу. Зробити це можна кількома способами.

Зручний та безпечний сервіс – Особистий кабінет споживача електричної енергії. Якщо споживач скористається цим способом передачі показників, то він не тільки зекономить свій час, а одразу отримає інформацію про суму до сплати. Сервіс забезпечує взаємодію споживача одразу із двома компаніями: із Постачальником універсальних послуг та з АТ «Хмельницькобленерго».

Здійснивши реєстрацію у веб-версії, споживач може встановити мобільний додаток на свій смартфон та з його допомогою успішно подавати показники, керувати рахунком. Окрім того, в тестову експлуатацію запроваджено додаток для телефонів з операційною системою iOS. І що важливо, в Особистому кабінеті можливо додати декілька особових рахунків, до прикладу рахунок батьків та літніх сусідів. Ще один зручний та безпечний сервіс передачі показників – смс-показ.

Отже, повідомлення можна надсилати на номер 067 850 50 62 або 050 850 50 62.

Зробити це бажано, починаючи за два робочих дні до кінця розрахункового місяця та закінчуючи на третій робочий день наступного розрахункового періоду. До прикладу за лютий – показники потрібно буде передавати з 27.02 до 04.03 включно, за березень з 30.03. по 03.04. включно.

ПЦ «Ексклюзив»

Наверх