30 Січ 2024
1255

Щоб передати показники потрібно дві хвилини

календар 01-02Щоб передати показники лічильника електричної енергії потрібно близько двох хвилин. Саме стільки витрачає споживач, який користується «Особистим кабінетом споживача енергоресурсів». Для цього він здійснює лише декілька простих кроків:

  1. Відкриває мобільний додаток iEnergo;
  2. Підходить до лічильника та зчитує показник;
  3. Подає його за допомогою додатку.

До речі, користувач особистого кабінету одразу дізнається суму до сплати та може сплатити за електричну енергію, за бажанням.

Ті ж споживачі, які не мають нагоди або бажання реєструватися/встановлювати додаток, вільно можуть використовувати сервіс sms-показ або ж чат-боти у Viber та Telegram. Ці сервіси не потребують реєстрації, у відповідь споживач також отримає інформацію про спожитий обсяг електричної енергії та суму до сплати.

Як завжди, в режимі 24/7 працює Кол-центр АТ «Хмельницькобленерго». З метою подання показників споживачі можуть телефонувати за номерами:

  • 067 250 50 62 (згідно з тарифами вашого оператора зв'язку)
  • 066 650 50 62 (згідно з тарифами вашого оператора зв'язку)
  • 0 800 50 50 62 (безкоштовно),
  • 0 382 75 52 00 (за тарифами міських розмов).

Але наголошуємо: споживачі не зможуть дізнатися суму до сплати, зателефонувавши до Кол-центру АТ «Хмельницькобленерго», адже цю інформацію визначає постачальник електроенергії.

Нагадуємо: щоб розрахунок обсягу споживання за січень відбувся саме за показниками споживача, їх необхідно передати в проміжку з 30 січня до 3 лютого включно*.

*Кодекс комерційного обліку електричної енергії (п. 8.6.3., 8.6.4.): 

  • зчитані та передані дані з лічильників протягом періоду, що починається за два календарні дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій календарний день наступного розрахункового періоду (календарного місяця), вважаються даними на перше число календарного місяця; 
  • зчитані та передані побутовим споживачем покази лічильника в будь-який інший день календарного місяця за відсутності переданої (зчитаної) з нього інформації шляхом дистанційного зчитування лічильника є вихідними даними для визначення даних комерційного обліку на перше число місяця.

Відділ зв’язків із громадськістю

Наверх