02 Чер 2017
4147

Сюжет «33 каналу» 02.06.2017

Відшкодування за субсидії гривнями, переваги енергоопалення та сплата без комісії – секрети «Хмельницькобленерго»

 

 

І буде світло. Електрика в сучасному житті займає одну із ключових ролей у побуті українців та хмельничан, зокрема. Наприкінці квітня цього року уряд прийняв постанову, за якою споживачі можуть не лише зекономити гривні, а й додати їх у свої кишені. Мова йде про відшкодування невикористаних коштів субсидій безпосередньо на банківські рахунки клієнтів.

Аби отримати заощаджені гривні, слід звернутися в територіальний підрозділ соціального захисту. Там можна легко відшукати бланк заяви, відповідні органи перевірять Вашу економію, а держава подякує за енергозбереження матеріально.

Проте, слід зауважити, що таку привілею зможуть отримати лише ті, хто використовує електроопалення. До слова, «Хмельницкобленерго» доволі таки суттєво сприяє поширенню відповідної тенденції, пропагуючи та надаючи безкоштовні послуги у цій сфері.

Окрім того, слід нагадати хмельничанам, що завдяки електроопаленню можна ще й суттєво заощадити. Адже, «блакитне паливо» раз у раз дорожчає, в той час, як електрика немає подібної тенденції. До того ж, переконують, контролювати показники лічильника значно легше.

Також, у  «Хмельницкобленерго» зазначають – споживачі мають звернути увагу на нещодавні поправки та бути уважними у своїх платіжках. Оскільки відносно нещодавно  змінився підхід до нарахування обсягів спожитої енергії. Зокрема, радять надавати рахунки наприкінці поточного місяця або в перші 3 робочі дні наступного місяця, адже саме вони вважаються реальними показниками. В іншому випадку – дорахують серденьоспожите.

Слід зауважити, що ці нарахування не слід вважати додатковими. Проте, щоб не виникало спірних питань – рекомендують все ж дотриматись визначених дат. І для цього не обов’язково стояти у чергах – показники можна передати через інтернет на сайті «Хмельницкобленерго».

Варто зазначити, що цієї весни деякі банки встановили додаткову комісію за прийом комунальних платежів. Але є й безкоштовні шляхи, окрім уже вищезгаданого інтернету.

Для уточнення додаткових питань звертайтеся до колл-центру. Контактна лінія працює цілодобово.

Наверх