30 Лис 2020
3014

«Хмельницькобленерго» та південнокорейська корпорація КТ: співпрацю розпочато!

Відсьогодні фахівці АТ «Хмельницькобленерго» проведуть низку відео-зустрічей з південнокорейською корпорацією КТ. Нещодавно створена обидвома компаніями група з реалізації завдань протягом усього цього тижня буде проводити спільні консультації, обговорення, воркшопи і вебінари. Це стане першим системним кроком до реалізації домовленостей, викладених у Меморандумі про взаєморозуміння, підписаному корпорацією КТ і «Хмельницькобленерго» ще 7 вересня 2020 року. Підписання цього документа супроводжувалося наступним підписанням Меморандуму про Взаєморозуміння між корпорацією КТ і Міністерством енергетики України 30 жовтня цього року. Згідно з Меморандумом, дві сторони (Корпорація КТ і «Хмельницькобленерго») розвиватимуть співробітництво з метою впровадження передової вимірювальної інфраструктури в Україні.

«Ми у щотижневому режимі зв’язуємося з корейськими партнерами уже практично десь протягом півроку і їм дуже вдячні за це, — каже виконувач обов’язків генерального директора «Хмельницькобленерго» Олег Козачук. – Бути першим обленерго в Україні, що удостоїлося можливості працювати з технологіями, які використовує корпорація КТ, це м’яко кажучи, дуже корисно». 

Санґкі Лі, віце-президент напрямку міжнародного розвитку корпорації КТ, зауважує, що його компанія вивчала різноманітні шляхи покращення енергоефективності в українському енергетичному секторі шляхом співробітництва з «Хмельницькобленерго». Зокрема, корпорація КТ планує активно долучитися до покращення енергоефективності шляхом впровадження технологій, що використовують штучний інтелект (ШІ) і великі дані (big data).

Незважаючи на пандемію COVID-19, компанії досягли помітного прогресу шляхом регулярних щотижневих відео-зустручей і КТ планує вже у найближчому майбутньому сформулювати деталізований робочий план, що включатиме детальний аудит (due diligence) і пов’язане з ним техніко-економічне обґрунтування (ТЕО).

На даному етапі це вся інформація стосовно Меморандуму, яку компанії погодилися розкрити.

До речі, корпорація КТ є найбільшим корейським провайдером телекомунікаційних послуг. Вона активно впроваджує нову еру інновацій – з використанням 5G, великих даних, інтернету речей, хмарних, блокчейн та інших трасформативних технологій. Після першої тестової демонстрації 5G-послуг протягом Зимових олімпійських ігор 2018 року у Пхьончхані корпорація КТ вже у квітні 2019 року запустила першу в світі загальнодержавну мережу 5G. Для допомоги у боротьбі з пандемією COVID-19 вона організувала соціальну кампанію під назвою «Ma-Eum:TACT (Від серця до серця)», в рамках якої КТ забезпечує технологічну підтримку людям і представникам бізнесу, які її потребують. 

Відділ зв’язків із громадськістю

Наверх